Om os

Rideklubben ligger naturskønt i den lille by Nørholm, med jord ned til limfjorden. Gården hvor klubben har til huse, ejes af Rikke og Jakob der bor her sammen med deres 3 piger. Hele familien deler interessen og passionen for den islandske hest og det der dertil hører.  

Rikke er Familiekonsulent og bruger blandt andet hestene som en del af hendes daglige arbejde, hos socialt belastede familier og unge. 

Rikke er vokset op i Nørholm og elsker den "Nørholmske måde" at være på. I Nørholm har man en helt specielt både at behandle hinanden og dyrene på. Velvære og velfærd er absolut højeste prioritet.  

At være nørholmer, har i den grad givet os inspiration til størstedelen af de værdier vi i klubben har sat i højsæde. 

  

Vi nærer ønske om, at kunne bidrage til, at børn samt voksne bliver lært og mindet om, vigtigheden af rummelighed og fællesskab. For os, kommer vigtigheden af lige netop disse to fællesnævnere, til udtryk i et samfund der i dag er opbygget af individualister. Det være sig både i det samfund vi alle gebærder os i, men i høj grad også i ridesporten. Mange ser ridesporten som en enmands-sport hvor vi endnu engang fodrer individualisten. Hos os, ser vi en ekvipage som et samspil. En symbiose der skal gå op i en højere enhed for at komme frem til fælles mål. En sådan ekvipage kan kun skabes, hvis rytteren forstår at læse og forstå, de signaler der bliver givet. Vi ønsker at skabe et miljø, hvor de der kan, helt naturligt ønsker at give det de ved, videre til de der kæmper.

Som lille juniorrytter, kan det væres svært at træde ud på ukendt grund. Det skal det ikke være hos os. I rideklubben Gauti, er der fokus på bredden og på at alle kommer godt fra start. Hos os er der mindre plads til at ophøje sig selv og sine lyster, for her handler det om en fælles indsats imod samlet mål. Vi arbejder som et team, hvor ingen er mere vigtig end andre, men alle skal bidrage med deres, for at udvikle i samlet flok.   

 

Det er meget vigtigt at klubben bliver et naturligt samlingssted for byens borgere og klubbens medlemmer. Vi har skabt et fristed, med hjertevarme og plads til alle slags mennesker. Rideklubben har mulighed for, at tilbyde muligheden for at have en hest, selvom man måske kommer fra et mindre bemidlet hjem. Vi tilbyder, at stille en hest til rådighed for en pige eller dreng, der ønsker at være en del af fællesskabet i klubben, men ikke har mulighed for at få sin egen hest. Ideologien bag dette er, at skabe frirum og glæde, for børn af socialt belastede familier. Hos os, skal ingen føle sig tilovers, forkert eller alene. 

 

Vores vision, Ideologi og målsætning 

Rideklubben Gauti, ønsker at skabe et sted hvor medlemmerne ikke bare ønsker at løse de daglige gøremål, men også nyder at tage del i de fælles opgaver der er. Vores erfaring viser, at er man en aktiv del af vedligeholdelsen, tager man i højere grad ejerskab over faciliteterne og sætter en dyd i at passe på dem.  

Gauti råder på nuværende tidspunkt over 4 ha jord, udlagt i løsdrift, en mindre ridehal og en ridebane på 20x60m.

At lave en forening som vores, åbner op for flere anvendelsesmuligheder. Nørholm er en aktiv by, der ikke kun rummer en del ryttere, men også en innovativ skole der gerne drager naturen ind i deres undervisning, samt sætter en ære i formidlingen omkring bæredygtighed. Faciliteterne skal gerne indbyde til leg og læring, men også hylde naturen og de muligheder den giver os. En ridehal åbner op for flere muligheder, herunder opsætning af solceller der kan inddrive energi på bæredygtig vis, både til hegnene omkring foldende, men også til øvrige nyttige brugsmål. 

Nørholm kirke er en meget aktiv kirke, med stor lokal opbakning og talrige arrangementer, herunder korsang, børnegudstjenester, krybbespil mm.. Vi forestiller os, sommer gudstjenester i det fri, med vores tilskuerrækker som samlingspunkt.  

 
Allerede nu, har vi afholdt træningsstævner, kurser, større stævner, undervisning og en ridelejr  men kalenderen i de kommende år, indbyder til meget mere.  

Aktuelt, foregår undervisning et par gange om ugen, med efterspørgsel på mere. Tilslutningen til arrangementer samt arbejdsdage er stor og forventes udelukkende at vokse, i takt med at yderligere faciliteter og muligheder støder til.  

Ponyklub, som er vores bud på pony spejder, kører hver anden uge og fællesspisning, én gang om måneden.

 

Ovalbanen er forholdsvis nyanlagt og venter lige pt på nyt toplag og hegn.

250m ren fornøjelse